apartamente blocuri noi Militari

Apartament vechi in oras sau apartament nou la periferie

Apartament Vechi Oras Nou Periferie

Apartament vechi in oras sau apartament nou la periferie

Tendița din ultimii ani de migrare din centrul orașelor spre periferia acestora, unde sunt amplasate majoritatea ansamplurilor rezidențiale, este in crestere continuă. Datorită programelor de finanțare oferite de către bănci și susținute de stat, apartamentele noi in ansambluri rezidențiale sunt preferate românilor în dauna apartementelor vechi în oraș.
Principalele avantaje ale ansamblurilor rezidențiale sunt legate strict de faptul că sunt construcții noi și spațioase, realizate cu ultimele tendințe în materie de materiale de construcții, dar si a prețurilor care în ultima vreme au scăzut datorită ofertei de pe piață, mult mai mare decât cererea actuală.
Spre exemplu in București dar și în localitățile învecinate, pentru că acolo se află defapt majoritatea apartamentelor noi, prețul pentru un metru pătrat nou construit este în jurul a 1100-1200 de euro, față de 900-1000 de euro pentru un metro pătrat într-un apartament aflat într-o construcție veche. Diferența sumelor dintre vechi si nou este nesemnificativă dacă gandim ca pentru 100-200 de euro pe metru pătrat avem de ales între un lucru nou și unul vechi, deci între un apartament în care gresie, geamuri, uși , sanitare etc sunt noi și unul în care cu siguranță va trebui sa le inlocuiești.
Partea nu tocmai plăcută a mutării într-un apartament rezidențial nou este că in proporție de 90% dintre acestea se află la periferiile orașelor, și de aici rezultă o serie de inconveniente precum:
– transportul in comun lipsește sau este cu greu accesibil la intervare orare reduse;
– lipsa școlilor și gradinițelor;
– accesul poliției, pompierilor și a ambulaței se face cu greu;


12/11/2014

Comentarii